Valö firar 60 år i år som festplats!

Valö Café och Festplats har funnits på samma plats sedan 1956. Hur många har inte minnen till denna festplats som under så många år var välbesökt av såväl de mest kända dansbanden och dansande festande människor ? Jag får ofta höra historier om hur par träffats där och förlovats mm. Även de som vågade sig på att simma över till ön för att planka in på danskvällarna. De hade med ombyte i en plastpåse på huvudet och bytte sen om på toaletten.

Fortfarande är det danser på Valö, bl.a den årliga dansen den 5 juni till dansbandet Casanova och Valö Rock som i  år går av stapeln den 16 juli. Midsommarfirandet är det som vanligt Hantverksdagen den 10 juli och Barnens dag den 23 juli.

Men mycket mer kommer hända på Valö i år.

Speciellt på söndagseftermiddagar då jag vill att det ska bli allsång, lokala artister, utställare, föreläsningar, loppis, lotterier och växtbytardag, mm.....

Om ni väljer att göra en resa i Kindabygden så är ett stopp på Valö ett måste. Prova vår berömda Räkmacka som vi gör när den beställs för att vara så fräsch som möjligt.

Vid dåligt väder kan vi duka upp under tak på dansbanan och om vädret är bra så erbjuder vi sittplatser högt upp på berget i anslutning till själva caféet. Vi har inga sittplatser inomhus men det är det som är tjusningen med Valö, klassiskt eller gammaldags ? Javisst ! Utsikten över sjön Björken är väl värt ett besök bara den.